1268988254_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Teki mieleni tehdä ensimmäistä kertaa porkkanakakkua ja sen tekeminen olikin sitten yks murheenkryyni...ei ollut munia, ei hasselpähkinörouhetta vaan puoli pussia kokonaisia,  porkkanaakaan ei niin paljon kuin vaadittiin ja ananasmurska olikin ananaspaloja. Kaiken huipuksi kakku tarttui hieman vuoan pohjaan ja hajosi, kun oli niin pehmeää. Ja kuorrutuksesta en sano mitään ;D Omaan makuun liian makeaa, mutta ystävä tykkäsi kovasti. :) Ohje on alunperin GeBaRdin

  • 3dl öljyä
  • 3dl sokeria
  • 5dl vehnäjauhoja
  • 3tl ruokasoodaa
  • 1tl suolaa
  • 3tl kanelia
  • 3tl vaniljasokeria
  • 2,5 hasselpähkinärouhetta
  • 5dl porkkanaraastetta
  • 1prk ananasmurskaa

Öljy ja sokeri vatkataan. Kuivat aineet sekaisin ja taikinaan. Raasta porkkanat ja lisää taikinaan. Sekoita ananasmurska joukkoon. Laita taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista tunnin verran 175 asteessa

Kuorrutus:

  • 200g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2dl tomusokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • ½ sitruunan mehu

Sekoita aineet keskenään ja kaada kakun päälle (jos tahtoo tuhdimpaa, lisä tomusokeria) Koristele.