Kuva ei ole mikään mairittelevin, kun kiireessä helteisenä päivänä tätä syötiin ja lautasella olevaa palaa vasta muistettiin kuvata. Ehdottomasti kuuman kesän juhliin kuuluva herkku!
Valkosuklaa-mansikka-parfait
200 g valkosuklaata
5 dl vispikermaa
2 munaa
1/2 l mansikoita
1 dl tomusokeria
1 rkl sitruunamehua
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Vaahdota vispikerma. Lisää munat sulan suklaan joukkoon yksi kerrallaan, vispilällä sekoittaen. Sekoita joukkoon puolet vaahdotetusta kermasta.
Soseuta mansikat (voit soseuttaa jäisinä), lisää soseeseen tomusokeri, sitruunamehu ja puolet kermavaahdosta.
Levitä jäädykevuokaan ensin suklaaseos, ja sen päälle mansikka-kerma. Nostele varovasti kerroksia "sekaisin." Jäädytä vähintään neljä tuntia.
Kumoa jäädyke ja koristele halutessasi mansikoilla
Ohje on peräisin Hellapoliisilta
Kommentit