Alkoi tekemään lohikeiton päälle jotain hyvää mieli, enkä ole pitkään aikaan tehnyt keksejä. Aikani nettiä tutkailtuani löysin tämän ohjeen, jota vähän muutin.
Liisan suklaakeksit
Pilkkoa pieneksi:
pussillinen (n. 80 g) pecanpähkinöitä (ite laitoin kourallisen hasselpähkinärouhetta)
1 taloussuklaalevy (200 g)(mulla Pandan tumma suklaalevy)
Vatkaa kuohkeaksi toisessa kulhossa:
240 g margariinia (ei voita)
2 ½ dl tiiviisti pakattua fariinisokeria
reilu 1 dl sokeria
2 isoa munaa
1 tl vaniljaa (= vanilla extract tai vaniljaesanssia) (mä laitoin vaniljajauhetta)
Yhdistä siivilän läpi:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
Lisää jauhoseos, sitten pähkinät ja suklaa. Pudota leivinpaperoidulle pellille kukkuroina. Pikkuleivät leviävät uunissa. 180 astetta noin 13 minuuttia tai kunnes pikkuisen ruskeita reunoista. Siirrä heti varovasti ritilälle jäähtymään.
Noin 3½ tusinaa tulee ohjeen mukaan, mutta mä tein aikai reilun kokoisia.
Kommentit