Alkoi tekemään lohikeiton päälle jotain hyvää mieli, enkä ole pitkään aikaan tehnyt keksejä. Aikani nettiä tutkailtuani löysin tämän ohjeen, jota vähän muutin.

1251639075_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Liisan suklaakeksit

Pilkkoa pieneksi:

pussillinen (n. 80 g) pecanpähkinöitä (ite laitoin kourallisen hasselpähkinärouhetta)

1 taloussuklaalevy (200 g)(mulla Pandan tumma suklaalevy)

Vatkaa kuohkeaksi toisessa kulhossa:

240 g margariinia (ei voita)

2 ½ dl tiiviisti pakattua fariinisokeria

reilu 1 dl sokeria

2 isoa munaa

1 tl vaniljaa (= vanilla extract tai vaniljaesanssia) (mä laitoin vaniljajauhetta)

Yhdistä siivilän läpi:

5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

Lisää jauhoseos, sitten pähkinät ja suklaa. Pudota leivinpaperoidulle pellille kukkuroina. Pikkuleivät leviävät uunissa. 180 astetta noin 13 minuuttia tai kunnes pikkuisen ruskeita reunoista. Siirrä heti varovasti ritilälle jäähtymään.

Noin 3½ tusinaa tulee ohjeen mukaan, mutta mä tein aikai reilun kokoisia.