Etsin ain vaihtoehtoisia kalareseptejä, kun tulee herkästi vaan tehtyä joko keittoa, kiusausta tai paistaa kala pannulla. Löysin tällaisen reseptin, joka toimi lapsillekin

 

1333708108_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

  • n. 600g ruodotonta lohta
  • 1pss katkarapuja
  • 2 rkl sitruunamehua
  • mustapippuria
  • 2dl kermaa
  • 2½ rkl vahvaa sinappia (saa laittaa enemmän, ei maistu läpi)
  • ½dl hienonnettua tilliä
  • 3kpl hapankorppuja

Voitele uunivuoka japane filee vuokaan nahkapuoli alaspäin. Sulata katkaravut ja valuta sulamisvesi pois. Valele kalan pinta sitruunamehulla ja ripottele pinnalle mustapippuria ( suolaa voi laitta myös tässä välissä). Sekoita kerman joukkoon sinappi ja tilli. Levitä katkaravut kalan päälle ja kaada päälle kermaseos. Hienonna hapankorput jauheeksi ja ripottele kalan päälle. Kypsennä 200 asteessa alatasolla n. 30min. Koristele halutessa tillillä ja sitruunalla.

Meillä oli perusmuusia kaveriksi, tokikin kermalla ja voilla tehtyä ;)